West Side YMCA i New York

New York är en av världens dyraste städer att leva i men det hindrar inte tusentals svenska turister att besöka denna ”smältdegel” varje år. Hotellen i New York är i regel dyra om du vill bo centralt på Manhattan men det finns faktiskt ett par riktigt bra och billiga alternativ.

Precis vid Central Park ligger West Side YMCA (läs mer om YMCA) som är ett mycket populärt vandrarhem i New York. Utöver det mycket centrala läget på Manhattan är det också riktigt fräscht och väldigt mycket billigare än det övriga hotellen i området.

Central Park i New York
Central Park i New York

Priserna på West Side YMCA ligger strax under 1000 kr per natt för ett dubbelrum vilket vid första anblick kan verka dyrt men som faktiskt är sjukt billigt i jämförelse med de övriga hotellen vid Central Park. West Side YMCA har självfallet inte alla de bekvämligheter som de mer exklusiva hotellen men har luftkonditionering som kan anses vara ett krav om du besöker New York under sommaren. Det erbjuds även fri WiFi och alla rummen har en egen TV. Ett fåtal av rummen har egna badrum men i regel är det delat badrum som gäller.

Om det är första gången du besöker New York och du inte vill spendera allt för mycket av dina pengar på ditt boende är West Side YMCA definitivt ett mycket bra alternativ. Det centrala läget gör att du har nära till de flesta av sevärdheterna på Manhattan och det finns så mycket att se i New York så du kommer med största sannolikhet inte spendera så mycket tid på hotellet.

Då det finns relativt få billiga alternativ när det gäller hotell i New York och regelrätta vandrarhem inte hör till vanligheterna så är West Side YMCA i princip alltid fullt. Se därför till att försöka ordna med din bokning så tidigt som möjligt.