Vandrarhemmet Rävhagen i Visby

Gotland är ett fantastiskt resmål under sommaren och vill du bo billigt och har nära till Visby är vandrarhemmet Rävhagen ett mycket bra alternativ.

Vandrarhemmet Rävhagen ligger i lugna omgivningar cirka 4 kilometer utanför Visby. Totalt finns det 33 rum därav några har egna badrum. Vandrarhemmet har ett gästkök, grillplats och ett TV-rum. Som gäst har du möjlighet att hyra cykel och gillar du att vandra finns det flera populära leder i närheten och Gustavsviks naturreservat ligger inom gångavstånd.

Vandrarhemmet Rävhagen
Vandrarhemmet Rävhagen

Klicka här för mer information om vandrarhem och pensionat i Visby och på Gotland.

Om Visby

Visby är med sina dryga 20 000 invånare en av de populäraste turistmålen i Sverige. En anledning till detta är att staden är en av de bäst bevarade medeltida städerna i hela Skandinavien. Ett av Visby kändaste landmärken är ringmuren från 1200-talet som med sin längd av 3,5 kilometer omgiver de centrala delarna av staden.

Utöver den de många gamla husen och ringmuren finns det ett mycket bra utbud av restauranger i Visby och under sommaren har flera populära nattklubbar öppet in på småtimmarna. Är du intresserad av att hänga på stranden går det naturligtvis bra men det finns också massor av saker att se och göra i Visby och dess omgivning.

Ta dig till Visby

Då Gotland är en ö finns det egentligen bara två alternativ för att ta sig hit och det är med båt eller flyg.

Färja

Färjetrafiken till Visby drivs idag av Destination Gotland och går mellan Nynäshamn-Visby och Oskarshamn-Visby. Sträckorna trafikeras av fyra snabbfärjor och en enkelresa tar cirka tre timmar.

Flyg

Strax norr om staden ligger Visbys flygplats och den trafikeras bland annat av Direktflyg och Gotlandsflyg. Flyg till Visby går året runt från Bromma, Arlanda, Skavsta och Ängelholm.