Skeppsdockan utanför Söderköping

Skeppsdockans vandrarhem utanför Söderköping ligger i ett klassiskt svenskt rödmålat trähus i närheten av Göta Kanal.

Skeppsdockan Vandrarhem i SöderköpingDetta vandrarhem har bara 7 rum och dessa delar på dusch och toalett. Det är dock ett mycket fräscht vandrarhem som är betydligt billigare att bo på än ett hotell i Söderköping eller närliggande Norrköping.

Som gäst på Skeppsdockans vandrarhem har du möjlighet att använda deras tvättmaskin och torktumlare samt att det finns ett gemensamt TV-rum- Vandrarhemmet hyr också ut cyklar om du vill utforska det närliggande omgivningarna.

Om Söderköping

Söderköping ligger i Östergötland och har dryga 6000 invånare. Staden har en rik historia men idag är det grannstaden Norrköping som får mest uppmärksamhet. Det finns dock gott om saker att se och göra i Söderköping och många väljer att bo på ett hotell eller vandrarhem här om de exempelvis besöker Kolmården som ligger ett par mil bort.

I omgivningarna runt Söderköping finns det många populära vandringsleder och den tätt trafikerade Göta kanal går även förbi här. Om du gillar bergsklättring har du kanske också hört talas om Ramunderberget som ligger mitt i Söderköping. Dess klippor lockar varje år turister och bergsklättrare till Söderköping.

Om du själv planerar ett besök till Söderköping bör du veta att det finns relativt ont om hotell här. Skeppsdockans vandrarhem är ett bra alternativ för boende men har som sagt relativt få bäddar. Se därför till att boka hotell eller vandrarhem i god tid.

Mycket nöje!